WEB SITE NEWS »

Izlistano u kategoriji WEB SITE NEWS

Vijesti

DAS WORT

Projekt “DAS WORT”, zamišljen kao lirski performans, nastao je kao svojevrsni umjetnički bunt protiv stereotipnog prezentiranja poezije čitanjem, koje ma koliko bilo umjetnički vrijedno i stvaralo pozitivnu umjetničku energiju i sinergiju pjesnika i slušaoca u svojoj formi uvijek je isto i prepoznatljivo. Das Wort je performans u kojem se sem pjesničkog stvaralaštva južnoslavenskih pjesnika prevedenih i interpretiranih na njemačkom jeziku pojavljuju eminentni slikari sa prostora Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, te se koristi muzika u audio formatu sa etno motivima u obradi najboljih muzičara sa tih prostora.  Time riječ, čije je značenje univerzalno i vječno, dobija najbolju umjetničku logistiku i tako posjetilac postaje i gledalac i slušalac kojemu će se pokušati probuditi sva čula na način na koji to samo umjetnost može učiniti. Spoj više umjetnosti u jednom vremenu i prostoru približit će austrijskoj publici  kako pisano stvaralaštvo, slikarstvo i muziku tako i prirodne ljepote zemalja iz kojih umjetnici dolaze. S duge strane, sam projekt konceptiran je tako da se u njemu već sutra mogu naći umjetnici iz ovog i drugih podnevlja, što samo znači da je moć umjetničkih imaginacija i improvizacija beskrajna a tako se još više otvara mogućnost da se Ars poetici pridruže svi oni kojima su kultura i umjetnost bliski i značajni. Das Wort je projekt koji uz mnogo varijacija  i različite umjetnosti može trajati godinama, s novim temama i ljudima, s novim umjetnicima i kulturama, ali uvijek s jednim ciljem – da pokaže kolika je moć umjetnosti da zbliži ljude i da  pokaže koliko su ljudi u biti bliski, bez obzira na sve jezičke, mentalitetske, vjerske i kulturološke različitosti, koje se nerijetko bespotrebno naglašavaju. Das Wort je projekt koji ne želi samo prezentirati određene umjetnosti i kulture, već ih istinski na pozornici živjeti i tako oživljene iskreno podijeliti sa posjetiocima stvarajući jedno drugačije duhovno ozračje, gdje će umjetnost zaživjeti kao istinska vrijednost koja nas održava kao ljude s uzvišenim pozvanjem na ovom svijetu.

video

Ars Poetica News

Dobro došli na novu web-stranicu Ars Poetice. Cilj nam je ponuditi što više umjetničkih sadržaja predstavljanjem eminentih  imena iz svijeta umjetnosti i kulture, ali i otvaranje prostora za sve stvaraoce koji se bave pisanjem poezije, slikarstvom, muzikom, umjetničkom fotografijom ili video projekcijom i na takav način stvoriti mjesto susreta umjetnika, ma ko oni bili, kojom se vrstom umjetnosti bavili  i odakle dolazili. Od svih svjetova ovo je svijet čiji su se stanovnici uvijek savršeno razumjeli.

 

Get the Flash Player to see this content.

Kontakt

Želite li svoju poeziju, prozu, slikarske radove, muzičko stvaralaštvo, umjetničke  fotografije ili kratki video uradak predstaviti na našoj stranici u linku – portreti,  možete se obratiti na e-mail adrese j.letic@tsn.at ili ivm.dolly.bell@chello.at  i mi ćemo Vam, svakako, izaći u susret, jer nam je cilj da se na ovom mjestu susreta različitih umjetnosti susreću i različiti umjetnici sa svojim stvaralaštvom.

O nama

Stranicu jovicaletic.com sadržajno uređuje Jovica Letić a sve tehničke performanse uređuje  web-dizajner Albin Hadžić.

Page 1 of 11