Archiv für die Kategorie ‘WEB SITE NEWS’

Vijesti

Mittwoch, 12. Dezember 2018

2018 godina bila je posebno plodonosna u radu autora Jovice Letića. Početkom godine održane su promocije nove zbirke pjesama u izdanju bečke myMorawa, najprije u Beču, potom u Linz-u i na kraju u Innsbruck-u, gdje je promociji knjige prisustvovalo preko 120 ljudi, a gosti su bili violinistica Anja Miličević i kamerni hor Fresco Vokalis Innsbruck. U mjesecu maju pozorišni komad Jovice Letića režirao je austrijski glumac i režiser Klaus Rohrmoser a u insbruškom BRUX Freies Theatru izvedeno je sedam predstava a o njihovom kvalitetu najbolje svjedoče kritike iz Kronen Zeitung-a, Tiroler Tageszeitunga i Stadtblatt-a, kao i reakcije gledalaca koji su pogledali ovu ekspresionističku groznicu. U ovoj godini pet novih udžbenika za nastavu maternjeg jezika, autora  Jovice Letić i Mare Letić Geljić, u izdanju izdavačke kuće Lemberger Verlag iz Beča našli su se u nastavi maternjeg jezika u Austriji.

Ars Poetica News

Samstag, 15. Mai 2010

Dobro došli na novu web-stranicu Ars Poetice. Cilj nam je ponuditi što više umjetničkih sadržaja predstavljanjem eminentih  imena iz svijeta umjetnosti i kulture, ali i otvaranje prostora za sve stvaraoce koji se bave pisanjem poezije, slikarstvom, muzikom, umjetničkom fotografijom ili video projekcijom i na takav način stvoriti mjesto susreta umjetnika, ma ko oni bili, kojom se vrstom umjetnosti bavili  i odakle dolazili. Od svih svjetova ovo je svijet čiji su se stanovnici uvijek savršeno razumjeli.

 

Get the Flash Player to see this content.

Kontakt

Samstag, 15. Mai 2010

Želite li svoju poeziju, prozu, slikarske radove, muzičko stvaralaštvo, umjetničke  fotografije ili kratki video uradak predstaviti na našoj stranici u linku – portreti,  možete se obratiti na e-mail adrese j.letic@tsn.at ili jovica.letic58@gmail.com i mi ćemo Vam, svakako, izaći u susret, jer nam je cilj da se na ovom mjestu susreta različitih umjetnosti susreću i različiti umjetnici sa svojim stvaralaštvom.

O nama

Samstag, 15. Mai 2010

Stranicu jovicaletic.com sadržajno uređuje Jovica Letić a sve tehničke performanse uređuje  web-dizajner Albin Hadžić.