WEB SITE NEWS »

Izlistano u kategoriji WEB SITE NEWS

Vijesti

2018 godina

2018 godina bila je posebna u autorskom radu, jer je u njoj autor Jovica Letić prezentirao dvojezičnu zbirku pjesama Tu, u daljini – Hier, in Ferne i imao veoma uspješne i posjećene prezentacije knjige a posebno u Innsbruck-u gdje je bilo oko 120 posjetitelja. Gosti su bili violinistica Anja Miličević, fotograf Aleksandar Končar i kamerni hor iz Innsbruck-a, Fresco Vocalis. U maju mjesesu u okviru Devetog dramskog festivala u Tirolu pozorišni komad Nulti čovjek – Nullmensch, autora Jovice Letića, režirao je u BRUX Freies Theatru Innsbruck austrijski režiser Klaus Rohrmoser a sedam predstava naišlo je na izvanredan prijem kao publike tako i pozorišne kritike. U ovoj godini autor Jovica Letić zajedno sa suprugom Marom Letić Geljić izdao je i pet novih udžbenika za nastavu maternjeg jezika u Austriji preko izdavačke kuće Lemberger Verlag.

video

Ars Poetica News

Dobro došli na novu web-stranicu Ars Poetice. Cilj nam je ponuditi što više umjetničkih sadržaja predstavljanjem eminentih  imena iz svijeta umjetnosti i kulture, ali i otvaranje prostora za sve stvaraoce koji se bave pisanjem poezije, slikarstvom, muzikom, umjetničkom fotografijom ili video projekcijom i na takav način stvoriti mjesto susreta umjetnika, ma ko oni bili, kojom se vrstom umjetnosti bavili  i odakle dolazili. Od svih svjetova ovo je svijet čiji su se stanovnici uvijek savršeno razumjeli.

 

Get the Flash Player to see this content.

Kontakt

Želite li svoju poeziju, prozu, slikarske radove, muzičko stvaralaštvo, umjetničke  fotografije ili kratki video uradak predstaviti na našoj stranici u linku – portreti,  možete se obratiti na e-mail adrese j.letic@tsn.at ili jovica.letic58@gmail.com i mi ćemo Vam, svakako, izaći u susret, jer nam je cilj da se na ovom mjestu susreta različitih umjetnosti susreću i različiti umjetnici sa svojim stvaralaštvom.

O nama

Stranicu jovicaletic.com sadržajno uređuje Jovica Letić a sve tehničke performanse uređuje  web-dizajner Albin Hadžić.

Page 1 of 11